Strony

wtorek, 17 grudnia 2013

Muffiny z wiśniami




Składniki:

2 i 3/4 szkl. mąki uniwersalnej Bezgluten
1 jajko
1/2 szkl. cukru
1/2 szkl. roztopionego masła
1 szkl. mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. wiśni świeżych lub mrożonych
cukier puder do oprószenia

Przygotowanie:

Masło roztopić, przestudzić i dodać mleko. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i jajko. Składniki dokładnie wymieszać. Na koniec dodać wiśnie i delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do form na muffiny do połowy objętości (ja użyłam silikonowych foremek, których nie trzeba smarować). Piec ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu muffiny oprószyć cukrem pudrem.



Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz