Strony

niedziela, 29 czerwca 2014

Sałatka z wędzonym łososiem


Składniki:

1/2 szkl. ryżu Basmati
dzwonek wędzonego łososia
3 ogórki gruntowe (lub 1 zielony)
5 rzodkiewek
1/2 małej cebuli czerwonej
pół pęczka koperku
6 łyżek oliwy
świeżo mielony pieprz kolorowy
sól

Przygotowanie:

Ryż opłukać i ugotować. Po ugotowaniu przelać zimną wodą na sicie i odsączyć. Ogórki i rzodkiewki pokroić w słupki. Cebulę i koper drobno pokroić. Warzywa połączyć z ryżem. Dodać rozdrobnionego wędzonego łososia, oliwę, sól, świeżo mielony pieprz i wszystko wymieszać. Schłodzić krótko przed podaniem.



Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz