Strony

czwartek, 1 października 2015

Pieczone warzywa




Składniki:

2 papryki
1 cukinia
1 cebula
2 pomidory
8 ziemniaków średniej wielkości
sól
świeżo mielony pieprz
cząber
oregano
mielony kmin rzymski
5 łyżek oliwy z oliwek
5 łyżek wody

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w mundurkach prawie do miękkości. Po przestudzeniu ziemniaki obrać i pokroić w grube plastry. Pozostałe warzywa umyć, pokroić w kawałki (jeśli cukinia jest duża wykroić gniazda nasienne), przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Dodać oliwę, wodę i wymieszać. Całość przełożyć do brytfanny i piec ok. 1 godziny w temperaturze 180°C.


 
 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz