Strony

sobota, 1 marca 2014

Czerwona soczewica z kolendrą



Składniki:


1 cukinia
1 szkl. czerwonej soczewicy
1 puszka pomidorów całych
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
pęczek świeżej kolendry

Przygotowanie:


Cukinię pokroić w plasterki i oprószyć solą. Zostawić na 10 minut, później opłukać. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać cukinię i podsmażyć. Następnie dodać puszkę pomidorów i opłukaną czerwoną soczewicę. Całość doprawić solą (ostrożnie, łatwo przesolić) i świeżo mielonym pieprzem. Gotować ok. 30 minut. W razie potrzeby dodać wody. Na koniec dodać posiekaną drobno kolendrę.





Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz