Strony

sobota, 1 lutego 2014

Ciasteczka kokosowe ....

 
... kolejna odsłona, bardziej kokosowa :)



Składniki:

1 szkl. mąki uniwersalnej Bezgluten
1 szkl. wiórków kokosowych
100 g masła
1 jajo
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
kilka kropel olejku waniliowego
1 łyżka mąki ryżowej

Przygotowanie:

Wymieszać mąkę, wiórki kokosowe, cukier i proszek do pieczenia. Dodać pokrojone zimne masło, jajo i kilka kropli olejku waniliowego. Zagnieść ciasto. Pod koniec zagniatania podsypać 1 łyżkę mąki ryżowej, żeby ciasto się nie kleiło. Rozwałkować ciasto na grubość ok. 5 mm i wykroić ciasteczka (najlepsza mąka do podsypywania podczas wałkowania to mąka ryżowa). Piec ok. 25 minut w temperaturze 180°C do zrumienienia.




Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz